Compatibilitate Fecioara - Gemeni

    
Fecioara si Gemeni, Pamânt si Aer caruia nu-i tace gura...? Cu mult, mult calm din partea Fecioarei, Gemenii pot deveni chiar suportabili. Dar numai atât.

Ce v-o fi atras unul la altul? Poate interesul comun în domenii intelectuale, culturale, filozofice, faptul ca aveti amândoi o minte activa si curioasa. Gemenii însa sunt prea instabili si prea impulsivi ca sa multumeasca o Fecioara cuminte si linistita, ordonata si econoama. Ca sa nu mai spunem ca-si cheltuiesc banii de parca mâine ar veni Apocalipsa si vorbesc la telefon si-n somn. O fi Geamanul tau atragator, frumos, o avea aerul acela tineresc (toti au chestia asta, chiar si la batrânete se comporta ca niste adolescenti), dar dupa ce pasiunea initiala se va sfârsi, putine lucruri comune mai ramân.

Din punctul de vedere al Geamanului, esti cam lent. Din punctul tau de vedere, Geamanul sare calul cam des, e prea zvapaiat si n-are stare, parca-ti vine sa-i mai dai câte un calmant din când în când... Iresponsabil? Adolescent? Mda, cam acesta este Geamanul. Incitanta la început, relatia se va împiedica destul de curând de felul vostru de viata atât de diferit. Tu vrei stabilitate, esti un nativ destul de posesiv, iar Gemenii au nevoie de prea multa libertate.

Fiecare dintre voi are o gramada de calitati, numai ca nici unul nu le apreciaza prea mult pe ale celuilalt. Cam asta ar fi, pe scurt, problema. Aparenta neseriozitate si superficialitate a Gemenilor calca pe coada si pe nervi orice semn de Pamânt, care are nevoie de stabilitate, de profunzime si de seriozitate. Exemplu : Ai avut vreodata un pisoi? Mic, dragalas... de cum stingi lumina si te bagi în pat ca sa te odihnesti, pisoiului i se nazare ca-i timpul de joaca. Si, bineînteles, gaseste cumva prin peisaj vreo chestie care sa zdrangane cât se poate de tare si cu care sa-ti atraga atentia pâna te astenizeaza. Cam asa este si Geamanul pentru o Fecioara.

Nu ca n-ar putea sa dureze, dar întrebarea este : câta libertate de actiune poti sa-i dai Geamanului? Daca ai sa vrei sa-l tii acasa, sa-i interzici sa vorbeasca la telefon si sa-l pui sa scuture covoarele, sau sa faca cine stie ce prin casa, ai sa te trezesti ca a fugit si nu se mai întoarce. A încerca sa-i tii socoteala este o greseala, ca sa nu mai spun ca e adesea imposibil pentru oricine altcineva sa tina minte pe unde si pe la cine s-a mai dus Geamanul azi. Deja, întâlnirile de ieri sunt o întreaga baza de date...

În astrologia clasica, se spune ca semnele care se gasesc la 90 de grade unul fata de celalalt în zodiac se cearta mereu, nu se înteleg deloc. Tot ce ai tu, Geamanul nu prea are – si invers. Concentrarea de care stii sa dai dovada, abilitatea de a intra în detalii, simtul critic – Gemenii nici nu le apreciaza prea mult la o Fecioara (ei se pricep sa vada întregul, ansamblul, sa demareze planuri, nu sa le duca la capat). Adesea, Geamanul e chiar constient de faptul ca nu are aproape deloc simt practic, asa ca o sa-l aprecieze pe al tau. Gemenii traiesc atât de mult în prezent, încât viitorul e adesea un concept necunoscut pentru ei.

Sexual, stilul lor este eteric (ca Aerul), elegant si delicat. Însa adesea sunt mult mai detasati sentimental (adica nu se implica PREA mult...) si, chiar si dupa ani întregi de casatorie, îsi pastreaza independenta : e ca si cum ar exista o bariera invizibila catre adâncul sufletului unui Geaman.

Daca Fecioara e dispusa sa mai faca si câte o calatorie prin nori, daca Geamanul reuseste sa fie mai serios si sa traiasca mai mult pentru ziua de mâine, sa aiba rabdarea necesara pentru a trece de "stratul de protectie" al timidei Fecioare, relatia poate dura. Dar, dupa un timp, fiecare parca începe sa simta ca "ceva" lipseste.

Vezi si alte zodii: