Compatibilitate Fecioara - Leu

    
Fecioara si Leu? Pesimistul si optimistul? Astrologia clasica strâmba din nas în fata acestei relatii. Sa vedem si de ce.

Pai, foarte pe scurt : Leul este un nativ foarte pasional, iar tu nu esti chiar asa. Leul ia chestia asta ca pe un afront personal. Natura ta rezervata si mai pasiva în fata vietii îl enerveaza-frustreaza-scoate-din-sarite pe Leu si duce la certuri. A, sa nu uitam : Fecioara nu e chiar cel mai potrivit poet de curte, ca nu le are cu împartirea laudelor, ba sunteti chiar cam critici, iar Leul se hraneste cu laude, traieste din ele, respira laude. Si mai si cheltuieste ca bezmeticul, în timp ce tu esti o fire econoama. Are un stil de a domina si de a da comenzi (adica nu adauga niciodata "te rog" sau "daca vrei" la sfârsitul unei propozitii imperative...), care pe tine te aduce la disperare. Iar pe scurt : o relatie care dureaza doar putin mai mult decât traieste un fluture.

Daca tot nu te-am convins, s-o luam pe îndelete... Cel mai îngrijorator este faptul ca Leului îi place sa dea ordine, iar Fecioara are un stil aparte de a le îndeplini fara a pune prea multe întrebari, fiindca îi place sa ajute pe altul si nu prea stie sa spuna "nu". Si ce-i rau în asta? Pai, dupa un timp, o sa înceapa sa te cam sufoce frustrarea si alte sentimente de astea care numai bine nu-ti fac.

Apoi, Fecioara este perfectionista (bravo ei), dar asta înseamna, concret, ca observa si scoate în evidenta toate defectele, mici sau mari, importante sau minore, reale sau imaginare... Iar Leului numai asta sa nu te puna necuratul sa-i spui : ca nu e perfect! Înnebuneste de furie. Bineînteles ca nu se pricepe la detalii asa de bine, el le are cu planurile "de ansamblu", cu cincinalurile, nu stie exact ce-o sa manânce mâine, stie ca peste cinci ani o sa fie milionar, fotomodel sau savant. Daca te-a mai pus naiba sa-l critici si de fata cu altii, asta e, adica asta a fost : Leul are o mândrie care nu-i permite sa accepte ASA ceva!

În pat, daca nu-i arati adoratie completa (si pamântul pe care calca e valoros, nu uita!), o sa fie dezamagit nevoie-mare. Leului trebuie mereu sa-i arati, sa-i demonstrezi, sa-i spui ca e cel mai cel, ca nu-i nimeni ca el.

Daca chiar vrei neaparat sa mearga relatia asta (desi stau si ma întreb de ce-ar vrea o Fecioara cu scaun la cap asa ceva...), câteva sfaturi : e mai încapatânat ca tine, asa ca mai bine cedezi când vezi ca i s-a pus pata pe vreo chestie. Apoi, Leului îi place fix ce-i place oricarei feline : sa-l mângâi pe burta, des si-ndelung (la figurat). Tot ca orice pisica, e vanitos si putintel arogant. Sigur, o sa te simti în centrul lumii alaturi de un Leu, asa ca adesea chiar merita efortul de a-l lauda, de a-i spune cât e de nemaipomenit.

Daca ai ceva de criticat sau de comentat, exista un truc simplu care merge cu orice Leu : fa-ti timp, du-te la Maria Sa si vorbeste-i despre cât de nemaipomenit este, fa-i câteva complimente si lasa-l câteva minute sa se scalde-n fericire. Dupa asta, poti sa-i spui aproape orice, e deja sigur ca ai sa reusesti. Nu uita, aproape orice Leu veritabil are o natura "princiara" si cere sa i se recunoasca chestia asta.

Asadar, eforturi sustinute, laude cât cuprinde si adoratie din belsug. Daca rezisti, Leul poate sa-ti faca într-adevar viata frumoasa, fiindca alaturi de o creatura princiara nu se poate trai decât regeste.

Vezi si alte zodii: