Compatibilitate Fecioara - Sagetator

    
Fecioara si Sagetator? Greierele si furnica, la fix! Problema filozofica e daca aceste doua creaturi, fiecare nobila în felul ei (aviz furnicilor-Fecioare : nu-i usor sa faci toata ziua filozofie!), se pot întelege – si cât timp...

Foarte pe scurt? Ai de platit întretinerea pe trei luni în urma, dar cu banii respectivi ai putea sa mergi la mare. Grea alegere... Fecioara plateste întretinerea, Sagetatorul pleaca la mare.

Mai bine stai singura, Fecioara! Nu degeaba-i spune Sagetatorului semnul burlacilor (si al burlacitelor)! Nu zic nu, cu unele planete puse taman bine prin colturile esentiale, ati putea sa va întelegeti. Un timp. Cu toate planetele puse strategic în toate colturile esentiale, s-ar putea sa rezistati mai mult. Dar, pâna la urma, nici unul n-o sa se simta prea bine, parca tot lipseste ceva. Tu esti Pamânt, Sagetatorul este Foc. Sigur, din combinatia asta ies cele mai frumoase vase de lut, dar la foc mic si-n timp. Iar Sagetatorul este prea grabit sa cunoasca si sa afle si sa cucereasca si sa se miste mereu de colo-colo, si nici nu are timp sa modeleze un lut atât de aparte precum esti tu. Fiindca, sa fim sinceri, Fecioara este o persoana rezervata, mai timida si mai introvertita. Fix pe dos e Sagetatorul, filozoful filozofilor n-are timp de explorat sentimente, iar fidelitatea e doar un concept moral oarecare si morala e discutabila, fiindca oamenii au creat-o – si tot asa, n-ajungeti nicaieri. Probabil ca ati fost atrasi unul de altul fiindca tare va mai place sa vorbiti despre câte-n luna si-n stele. Numai ca, pentru Sagetator, de multe ori cam aici se opreste totul.

Principiul Sagetatorului este libertatea, iar al tau este stabilitatea. Cumva, chestiile astea doua nu prea se potrivesc una cu alta pe termen lung. DACA ai sa stii sa-i oferi Sagetatorului o colivie ceva mai mare – cam cât un oras mediu – în care sa se poata desfasura, si daca ai sa fii în stare sa-i accepti nevoia de a se fâtâi mereu de colo-colo (îi place sa calatoreasca) si de a întâlni mereu oameni noi, de a descoperi mereu ceva (numai ca descoperitorii astia nu prea stau pe-acasa), sigur ca o sa mearga. Dar Fecioara nu poate trai într-un asemenea mediu, care o dezechilibreaza pâna la urma. Bineînteles ca pâna si ideea de "relatie stabila", "pe termen lung", îi da greierelui fiori pe sira spinarii, asa ca ademenirea n-o sa fie usoara. Dar merita? Cât de mult merita sa te schimbi pentru celalalt si pâna unde merg compromisurile? Ma rog, un sfat rautacios : nu spune nimanui (mai ales în prezenta Sagetatorului) ca "sunteti împreuna", mai bine încearca ceva de genul "mda, ne vedem, asa, din când în când". Asta se numeste libertate pentru un Sagetator : daca aude de stabilitate, o ia la goana.

Si, bineînteles, legendara si mult pretuita meticulozitate a Fecioarei o sa fie pentru Sagetator cam ca orzul pentru gâste, diamantele pentru stim noi cine si tot asa. Adica nu numai ca o sa se enerveze si o sa sara-n sus, dar mai e si semn de Foc : astia când sar în sus ies scântei!

În concluzie: nu ca nu merge, dar efortul de a face relatia sa mearga poate deveni prea mare dupa un timp. Daca chiar vrei mult, mult de tot, întelege un lucru : ca Sagetatorul e optimistul optimistilor, filozof prin excelenta si întruchipeaza spiritul liber. Retrage-te cât mai des din fata lui si o sa mearga. Unde? Doar el stie unde o sa mai mearga mâine.

Vezi si alte zodii: