Compatibilitate Gemeni - Pesti

    
Gemeni si Pesti : Aer si Apa mistica? Greu, greu de tot, si nici nu stiu daca merita pentru tine.

Probabil ca te-a atras aerul sau misterios, alura ciudata, "ceva" ce nu poti defini. Da, acesta este Pestele. Simbolizat prin doi pesti care înoata în sensuri opuse, nativul este adesea mânat de dorinte contradictorii (mai pe româneste, nu stie nici ce vrea, nici pe ce lume se afla!).

În sufletul fiecarui Peste se ascund emotii prea puternice ca sa poata tine pasul cu viata ta tumultuoasa. În plus, îi place sa stea acasa, în timp ce tie îti place sa iesi în oras cât de mult posibil, pe la prieteni, prin magazine.

Pestele are într-adevar un ritm mult diferit de al tau. Stii imaginile acelea cu florile care se desfac cât se poate de încet din boboc, pentru a ajunge sa înfloreasca într-un târziu? Ei bine, cam asa este si Pestele : îi ia foarte mult sa se hotarasca, iar ritmul sau este cel al unui melc. Pur si simplu nu stie sa înoate atât de repede pe cât poti tu sa zbori. Iar pâna sa se prinda Pestele, tu ai sa devii nerabdator, ai sa vrei ceva mai multa actiune si mai putina imaginatie, mai putine planuri.

Iar când tu ai sa fii pe la prieteni, pe la rude, prin oras, Pestele va sta acasa plângându-si de mila (se pricepe la asta cum nu e poate mai bine). Logica de care tu esti îndragostit, claritatea cu care îti place tie sa privesti totul, precizia ta – toate astea nu numai ca nu îi plac Pestelui, dar îl si sperie : Pestele traieste în adâncuri intuitive, emotionale, iar logica nu este pentru acest nativ decât o conventie oarecare, în tiparele careia nici nu prea stie sa se încadreze! Chiar si când vine vorba de exprimarea sentimentelor, o sa te plimbe si o sa te îmbârlige atâta cu chestii pe care nici el nu le întelege, încât o sa te plictisesti repede.

Sexual, ceea ce pentru tine este o experienta sufleteasca, pentru Peste este o traire aproape mistica, rituala. O sa-ti placa si o sa te fascineze un timp chestia asta, dar, iarasi, Pestele prefera stabilitatea (apa tinde spre nemiscare; chiar si când curge repede-repede, nu cauta decât sa ajunga într-un loc unde sa se opreasca), iar tu preferi schimbarea.

Pestele este în stare sa iubeasca foarte mult si, daca te-a pus naiba sa faci un Peste sa se îndragosteasca de tine iar acum vrei sa scapi de el, sa nu spui ca nu te-am avertizat : când vrea el ceva, poate fi foarte insistent, ca o picatura chinezeasca. Pe de alta parte, daca n-ai sa stai prea mult pe acasa si ai sa uiti sa-ti întrebi mereu Pestele ce-l doare, într-o buna zi ai sa te trezesti ca a disparut. Si nici nu se va mai întoarce.

Desi la nivel intelectual poate fi fascinant, în general Pestele cere mult prea mult de la un partener. Este altruist si întelege multe, dar nu în felul în care "întelegem" noi, ceilalti : el trebuie sa simta, sa înteleaga cu inima si nu cu mintea. Asta te va sâcâi un timp, iar pâna la urma te va stresa de-a binelea!

O relatie în care neîncrederea se instaleaza repede, pentru ca Pestele trebuie sa simta, acolo unde tu trebuie sa întelegi. Este prea sensibil si prea emotiv, prea usor de destabilizat, iar în majoritatea cazurilor nici nu merita sa încerci : ceea ce-ti poate oferi un Peste nu este ceea ce-ti doresti tu.

Asadar, înainte sa te întrebi daca va merge, întreaba-te daca merita.

Vezi si alte zodii: