Compatibilitate Leu - Berbec

    
Leu si Berbec. EU si EU. Doua ego-uri într-o relatie... Numai Foc si pasiune. Oare pot doua semne atât de puternice sa se împace unul cu altul? Cu siguranta.

Tu – unul dintre cele mai reusite exemplare ale umanitatii, facut pentru a straluci si pentru a fi cel dintâi. Berbecul – creierul pulsând de idei si inima plina de pasiune. Oare cum ati putea sa NU va întelegeti? Superstarurile zodiacului (cum îmi place sa le spun acestor doua semne) nu pot avea decât o relatie pe masura : adica mereu pasionala, incitanta, activa si spumoasa.

Bineînteles, pe cât de repede se aprind doua Focuri, pe atât de volatil devine viitorul. Adica nesigur. Fiindca si Berbecul are cam acelasi defecte ca si tine, iar când va certati, ies scântei la propriu. Nici unul dintre voi nu stie sa faca lucrurile pe jumatate. Asta înseamna entuziasm în actiune, dar si încapatânare într-o discutie. Cât despre vechea problema a argumentelor, amândoi sunteti la fel de abili, asa ca este posibil (dar ce zic eu posibil? foarte-foarte probabil!) ca certurile sa dureze, sa fie aprige si sa se lase cu demonstratii de karate... Deci atentie, nu te certa cu Berbecul! Daca înca sunteti la început si esti tentat sa treci peste acest pasaj, întrebându-te cum ai putea sa te certi cu sufletul tau geaman, un indiciu : Berbecului îi cam fug ochii. Flirtul este atât de fascinant pentru el, încât îl face chiar si de amorul artei... Nu c-ar merge mai departe, dar de privit, priveste.

Berbecul este un nativ foarte ambitios si foarte fidel, totusi. Dispus sa faca orice pentru a câstiga, iar asta este o calitate care o sa-ti placa foarte mult, fiindca tu stii sa conduci, dar de detalii stie sa se ocupe Berbecul, ordinele stii sa le dai tu, dar sa le îndeplineasca asa cum trebuie stie el. Nu se jeneaza sa triseze ca sa câstige si are o gramada de idei în afaceri, în dragoste, în arta de a face curte. Acolo unde tu esti convins ca "asa trebuie sa fie, asa merit", ego-ul Berbecului o sa cedeze mai repede decât al tau. Într-adevar, spre norocul tau, dintre doua Focuri, partenerul tau este mai domolit si mult mai dispus sa accepte o pozitie "care nu e cea de sef", fiindca subordonat nu stie totusi sa fie. Plin de tact, va îndrepta de multe ori lucrurile, va sti sa te binedispuna (are un stil extraordinar de a face complimente, ce zici de asta?) si chiar sa te coboare cu picioarele pe pamânt daca este nevoie : Berbecul stie ca pentru a câstiga trebuie sa faci mai mult decât sa "meriti".

Curajul si înfocarea, probabil ca astea te-au atras în primul rând la un Berbec. Stilul candid-timid de la începutul unei relatii. Felul în care stie sa înteleaga chestiile care nu sunt rostite si felul în care îti recunoaste meritele sau îti tine partea. Creativitatea ta, ideile tale mereu în formare vor fi cel mai bine apreciate de un Berbec, care nu numai ca se va minuna corespunzator (chiar si numai asta îl da gata pe orice Leu), dar va si porni la actiune. N-are talent pentru detalii si nici nu se gândeste prea mult la viitor, dar nici tu, asa ca aici chiar ca va întelegeti perfect. Cine o sa dea cu matura, cine o sa mearga la cumparaturi? Poate angajati pe cineva, ca bani stiti amândoi sa faceti.

Berbecului nu-i place sa stea în casa. Nici tie. Îi plac chestiile stilate. Si tie. Este generos; tu ai o inima larga. Pare o relatie perfecta. Si poate fi astfel, daca nu uiti câteva sfaturi. Primul : nu te apuca sa-i povestesti despre relatiile tale din trecut si sa-i explici cât de mult te-a admirat Cutarescu. Berbecului îi place sa stie ca este cel mai important, iar de va auzi ca te-a mai admirat si laudat cineva la fel de mult... o sa strâmbe si din nas si din coarne. Al doilea : când va certati, nu tipa. (Cât esti tu de Leu, de se îngrozeste toata jungla zodiacului când deschizi gura, dar când ai enervat un Berbec, e foc si para!) Fiind ceva mai calm decât tine, n-ar trebui sa fie greu. Si al treilea : rasfata-ti Berbecul, mângâie-l si consoleaza-l, stie toata lumea ca TU ai dreptate, nu-i nevoie sa-i spui asa mereu-mereu, asa cum iarasi stie toata lumea ca a ta a fost ideea aia geniala, dar da-i si lui ceva credit, oricum se vede cât de mult pune umarul la realizarea ei.

Sexual, fiecare dintre voi vrea sa fie "cel mai bun" pentru celalalt. Din motive diferite. Berbecul trebuie sa câstige. Tu trebuie sa fii cel mai important (si adesea chiar esti, Leul reuseste întotdeauna chestia asta). Asa ca probabil ca o sa ajungeti repede la nivelul fizic al relatiei, si de fiecare data o sa te minunezi câta caldura are-n el si cât de bine stie sa observe toate detaliile.

Asadar, o relatie de nota zece.

Vezi si alte zodii: