Compatibilitate Leu - Capricorn

    
Leu si Capricorn? Foc si Pamânt... Nici n-a început bine, ca s-a si terminat. Dar sunt si ceva sanse de succes... daca acest Capricorn va putea fi convins de câteva detalii esentiale, cum ar fi sa-ti recunoasca mereu, constant meritele.

Personalitatea ta romantica si expansiva va fi încovoiata de Capricornul prudent si pragmatic, adesea cam snob si întotdeauna putin conservator. Este un nativ rezervat, asa ca n-o sa-ti spuna cât de mult te apreciaza (chiar daca e adevarat), si este foarte putin demonstrativ, asa ca stilul tau dramatic pe alocuri n-o sa-i placa, sau poate ca nici nu te întelege prea bine. Pe deasupra, îi place sa domine, sau cel putin nu se lasa dominat. Iar asta înnebuneste orice Leu cu capul pe umeri, care STIE ca el trebuie sa fie cel care conduce!

Capricornul este semn de Pamânt si este si destul de capos, si destul de greu de convins sa-si deschida inima. Îti va trebui multa rabdare, mai ales ca este si ocolit, indirect... Cu un Capricorn, esti întotdeauna pe drumuri ocolite. Ajunge el unde trebuie, pâna la urma, dar nu asa de repede.

Capricornul este foarte analitic si lucid, ceea ce îti va pune frâu expansivitatii, iar Leului nu-i place asa ceva. Lânga un Capricorn, stralucirea ta se va stinge curând... Nici nu este atât de romantic si curtenitor ca tine, ci mult mai practic... asa ca si încercarile tale de flirt sau de a-i face curte or sa se piarda în van. Singura sansa este sa gasesti un Capricorn cu multa Apa în semnul sau, cu un ascendent mai maleabil, care sa fie dispus sa mai lase de la el si sa vada (sau sa se minuneze de) tot ce ai tu mai deosebit. Si sa o si spuna! Dar majoritatea Capricornilor tipici se vor enerva de-a dreptul în fata unui Leu extravagant, prea rafinat, sau în fata cheltuielilor (un pic nesabuite, recunoaste!) ale acestuia.

Sexual? Va trebui sa-ti ademenesti îndelung Capricornul, ca sa-l faci sa se destinda de grijile zilnice. Este foarte rezervat, însa daca reusesti sa treci de aceasta bariera, va deveni el însusi : foarte pasional si senzual. Numai ca rabdarea ta va fi si aici pusa la încercare!

Daca esti dispus sa lasi la o parte mare parte din mândria ta, sa accepti criticile destul de frecvente si foarte exacte ale Capricornului, sa-l faci sa-si deschida sufletul, atunci relatia are sanse. Dar teama mi-e ca Regele se va plictisi repede lânga o Capra...

Vezi si alte zodii: