Compatibilitate Leu - Fecioara

    
Leu si Fecioara. Foc si Pamânt? Poate pe termen scurt...

Leul este o creatura puternica, iar Fecioara este perfectionista si maestra în a critica (asta va da nastere celor mai multe probleme!). Desigur, putem privi si altfel : Fecioara, fiind atât de perfectionista, ar putea considera ca a gasit perfectiunea însasi (întruchipata admirabil de orice Leu). Numai ca Fecioara are un simt al detaliului adesea exasperant si critica chiar si când nu este cazul.

Fecioara are nevoie sa fie protejata si cere multa atentie de la partener. Tu ceri la fel de multa atentie, asa ca un conflict de interese va aparea destul de repede. Cine va ceda? Semn de Pamânt, Fecioara cedeaza greu. Nu la fel de greu ca tine, dar îti va lua timp ca sa modelezi acest lut.

Vei fi probabil foarte atras de intelectualismul Fecioarei, de felul în care totul trece prin minte, asa cum la altii totul trece prin inima sau prin burta. Dar Fecioara nici nu prea pricepe natura ta dramatica, nici nu o apreciaza cum trebuie. Iar a nu fi apreciat la justa sa valoare este iadul oricarui Leu. Fecioara este practica, prudenta, conservatoare. Tu esti extravagant, sofisticat si cheltuitor. Tie îti place sa traiesti pe picior mare, iar Fecioarei nu-i prea place acest lucru si îti va stinge entuziasmul într-o clipita. Pe deasupra, nu se va lasa dominata prea adesea, sau va fi inflexibila, iar nevoia ta de autoritate si de a tine frâiele o sa ramâna în cel mai bun caz un vis frumos. Unul dintre rolurile Fecioarei este acela de a întepa cu sageata criticii ego-urile prea umflate (daca ai sa te uiti la simbolul zodiei, ai sa vezi ca chiar are o sageata : este simbolul intelectului). Iar ego-ul tau, desi pe merit, este putin cam mare.

Mereu precisa si chibzuita, Fecioara este îndreptata mai mult spre munca, decât spre joaca si creativitate, asa cum esti tu. Nimic nu va face o Fecioara sa-si lase munca sau îndatoririle neîmplinite, asa ca nu încerca! Daca vrei sa-i faci o surpriza, mai întâi vezi daca nu are de lucru, altfel îti irosesti generozitatea.

Sub acel IQ de zile mari al Fecioarei se ascunde totusi o fiinta foarte pasionala. Daca vei avea rabdarea necesara, ai sa descoperi cât de mult poate iubi si cât de benefic este pentru tine acest nativ practic si adesea posesiv. Tot ce vrea Fecioara este sa fie descoperita, iar asta poti sa o faci doar când este relaxata, când nu se gândeste la munca si s-a destins deja. Deci, putina rabdare. În fond, cine altul ar putea sa atinga perfectiunea, daca nu un Leu? Desi la suprafata pare foarte rece si chiar detasata, înauntru se ascunde un torent de sentimente care se vor descoperite. Spiritul sau critic, iarasi, vine din faptul ca Fecioara vede totul cu o claritate rece : cea a unei sabii care despica întunericul de lumina. Nu-ti lasa mândria si autoritarismul sa-si dea în petec : Fecioara nu e nativul caruia sa-i dai ordine. Mai curând încearca rasfat din plin, putina cocoloseala, flexibilitate. Asta daca crezi ca merita. Altfel, asa o sa plece Fecioara, de nu te vezi! Nu-i trebuie mult pentru a se desparti de cineva : pur si simplu îsi imagineaza ca acel cineva nu mai exista sau se autoconvinge ca nu merita. Dupa cum spuneam, puterea mintii sale este de invidiat.

Ca un lucru bun – ca sa nu crezi ca e chiar totul asa de negru –, Fecioara nu va dori niciodata sa fie adevaratul stapân. Numai sa nu fie subordonat, sau macar nu în mod evident. De fapt, pentru un Leu este o combinatie foarte buna, pentru ca Fecioara te va coborî pe pamânt, îti va arata unde gresesti (stii, si Leii sunt oameni, chiar daca numele zodiei sugereaza regalitatea...) si îti va asigura un camin sigur, o baza solida si stabilitate. Numai ca putini Lei sunt dispusi sa cedeze, sa-si mai tina ego-ul în frâu si sa faca unele compromisuri.

Sexual, singura problema ar putea fi faptul ca unei Fecioare îi ia mai mult timp sa se relaxeze si sa nu mai fie stresata de problemele de la serviciu. În rest, pasiunea sa este la fel de mare ca a ta, o data ce ai avut rabdarea unui preludiu ceva mai lung decât de obicei. Reactia ta sexuala este oricum mai puternica decât a sa, iar exuberanta ta adesea exagerata poate enerva Fecioara. Si atunci sa te tii : Fecioara începe sa critice, Leul începe sa urle...

Daca ai avea rabdare, daca ai fi ceva mai flexibil, daca n-ai cheltui asa de mult... daca n-ai fi asa de Leu, adica, Fecioara se poate dovedi un partener de viata excelent. Dar ma îndoiesc ca vei putea trai fara admiratie constanta.

Vezi si alte zodii: