Compatibilitate Leu - Pesti

    
Leu si Pesti. Foc si Apa. Nici sa nu te gândesti!

Leul este stralucitor, înfocat si dominator. Pestii sunt mistici si cam prea visatori. Diferentele dintre voi sunt mult prea mari. Tu esti semn de Foc, Pestele este semn de Apa, doua elemente care se anuleaza unul pe celalalt. Pestele este sentimental (chiar siropos!), emotional si foarte romantic. Nu prea îsi arata sentimentele, pentru el comunicarea se poate face în multe feluri, dar nu la nivelul vorbelor. Este foarte dependent si are nevoie de grija, dragoste si atentie zilnica si mai este adesea si foarte sensibil : cum ai spus o chestie, cum sare Pestele în sus ca-i despre el! Iar cu stilul tau deschis, asta s-ar putea sa va creeze probleme.

Caracterul tau activ, felul în care tu privesti distractiile, nu se potrivesc deloc cu personalitatea Pestelui. Nativul acesta prefera viata în locuri închise, în casa, în timp ce tie-ti place sa te plimbi, sa iesi în oras. În plus, ca tot veni vorba de iesit în oras, Pestele nu numai ca este cheltuitor, dar nici nu se prea sinchiseste de bani. Asa ca s-ar putea sa ai o gramada de surprize neplacute din partea sa.

Hipersensibilitatea lui este prea mult pentru orice Leu, iar extravaganta Pestelui este cel putin ciudata pentru un conservator în gândire cum este Regele. Foarte curând, Leul va începe sa fie enervat de toate vaicarelile Pestelui, de nesiguranta si adesea de neseriozitatea acestuia. Pestele traieste în alta lume decât tine, iar tu nu ai nici rabdarea, nici motivatia sau impulsul sau dorinta necesare ca sa încerci sa descoperi aceasta lume de adâncuri întunecate de ape : cum ar arata Soarele într-un nor de gaze, ca Neptun? Sau într-un adânc de Ape?

Neptun este guvernatorul dragostei universale, al altruismului, asa ca Pestele tau este într-adevar foarte darnic cu sine. O sa stie, desigur, sa te admire si sa te faca sa te simti cel mai important, sa te înteleaga si sa-ti faca pe plac. Dar, pe undeva, parca simti ca nu poti sa comunici cu el. Parca mereu e pe alta lume si ceea ce este atât de important pentru el, pe tine te lasa rece. N-o sa se certe cu tine, ba chiar o sa cedeze bucuros, este un nativ caruia îi place sa fie dominat si chiar simte nevoia (poate inconstient) de a fi "sub controlul" cuiva.

Are mare nevoie de admiratia si de aprecierea celorlalti, desi nu o spune niciodata, sau nu o cere în mod fatis : trebuie sa te prinzi tu! Iar cum si tu ai aceeasi nevoie, adesea Pestele o sa ramâna bosumflat într-un colt si nici macar n-ai sa întelegi de ce! Este adesea sfios si introvertit, pe când tu esti destul de arogant, de mândru si de extrovertit. În plus, lipsa totala de mândrie, de orgoliu, a acestui nativ o sa te exaspereze : parca n-ar trai pe lumea asta. Nu vrea marire, nu vrea bani, nu vrea pozitie sociala... ce naiba VREA de fapt, ai sa începi sa te întrebi. Dar Leul în general se opreste aici, fiindca a încerca sa elucideze misterele Pestelui i se pare ca nu merita. Si poate ca nici nu merita, fiindca, oricum, oricât ar încerca un Peste sa te înteleaga, nu va reusi sa devina constient de maretia semnului tau. Sau sa îti spuna destul de des ca esti asa cum esti : cel mai important, cel mai bun, stralucitor si merituos.

Sexual, atractia magnetica dintre Foc si Apa poate duce la experiente cel putin interesante. Fantastic, superb, nemaiauzit, nemai.... dar pe termen scurt. Numai sexul nu este de ajuns pentru a întemeia o relatie, si amândoi o sa va dati seama destul de curând.

Asadar, o relatie de scurta durata si adesea cu dezamagiri foarte mari pentru amândoi. Mai bine abtine-te.

Vezi si alte zodii: