Compatibilitate Pesti - Balanta

    
Apa si Aer? Apa minerala! Clocotul izvoarelor! Un cuplu la care stelele pot strâmba putin din nas, dar, cu ceva efort din partea Pestilor, totul este posibil.

Nascut sub semnul lui Venus, nativul din Balanta este adesea rafinat, sofisticat, cu tendinta – absolut naturala în cazul lui – de a-si tine capul în nori. Si picioarele pe Pamânt. Fiindca Balanta este în acelasi timp un semn cardinal si masculin. Precum Aerul care patrunde peste tot, nativul acestei zodii este foarte sociabil si adesea îl veti gasi în localuri elegante, în locuri publice, mereu înconjurat de prieteni. Aici, s-ar putea sa fie o mica problema pentru Pestele cel sensibil si introvertit, caci el oboseste repede în compania altora, având acea capacitate atât de rara de a simti si de a absorbi energiile ce-l înconjoara. De aceea, el are nevoie, mai mult ca alte zodii, de anumite perioade de singuratate, în care sa-si refaca fortele, sa reflecteze sau sa viseze cu ochii deschisi. Balanta e de parere ca Pestele petrece cam prea mult timp singur. Asa ca, pentru a face ca relatia sa mearga, acesta din urma va trebui sa lase putin mai mult de la el si sa încerce sa se adapteze stilului de viata al Balantei.

Balanta se da în vânt dupa activitati culturale, restaurante de clasa si mai tot ce este la moda. Asa ca, Pestisor, pregateste-te sa iesi în lume. Desi preferi sa stai acasa, în fata televizorului (Neptun, stapânul Pestilor, guverneaza audiovizualul), si satisfactiile tale sunt cel mai adesea de ordin spiritual si emotional, în preajma unei Balante va trebui sa-ti exersezi mai mult calitatile sociale. De vei voi sau nu – tu hotarasti.

Înca unul din punctele dificile ale relatiei poate fi tendinta de a despica firul în patru, pentru care Balanta este atât de renumita (si la care se pricepe atât de bine; în fond, ceea ce cauta orice Balanta este echilibrul, adevarul, egalizarea talgerelor). Pestele are mult mai multa încredere în emotiile si intuitia lui, asa ca, adesea, acolo unde Balanta va încerca sa descopere ratiuni si motivatii si logica, Pestele va ridica pur si simplu din umeri: adevarul lui vine pe alte cai... Nu uita ca Balanta este o fiinta foarte logica – si ma refer la logica-logica, de-aia serioasa, nu logica intuitiei...

Balantei îi place sa domine, sa preia controlul, chestii de-astea total neimportante pentru un Peste, care se simte chiar mai bine "sub papuc", fiindca astfel nu mai trebuie sa ia hotarâri (o activitate care nu îi place deloc acestui nativ). Asadar, în privinta asta, nici o problema – doar daca nu esti cumva vreun Peste cu un puternic ascendent într-o zodie cu tendinte dominatoare (cum ar fi zodiile de Foc).

O sa-ti placa desigur gentiletea si rafinamentul Balantei; semnele de Aer au un fel al lor de a-i cuceri pe cei din jur. Daca va veti contrazice, tine minte ca Balanta este semnul prin excelenta al diplomatiei, asa ca nu-ti va rani sentimentele, dar, adesea, nu se va lasa pâna ce nu va gasi explicatii logice si nu va ceda decât în fata argumentelor solide (asta însemnând, de regula, ca argumentul "asa simt eu" nu tine!).

Din fericire, Balanta este un amant excelent – doar e vorba de Venus –, iar cu un Peste, dominat de imaginativul Neptun, relatia fizica ar putea deveni un paradis de senzatii. Numai ca trebuie sa va avertizez din nou: dat fiind ca pentru voi, Pestii, dragostea este atât de emotionala, va trebui sa încerci sa mai domolesti Balanta, altfel o sa-ti vina destul de curând sa fugi.

Amândoi tindeti sa fiti un pic nonconformisti, asa ca asta va va putea ajuta sa comunicati la un nivel mai subtil. Pestele are nevoie de multa atentie si grija, iar uneori asta poate deveni obositor pentru Balanta. Deci, daca te vei putea adapta la stilul de viata al unei Balante, si daca vei fi la fel de diplomat ca si ea, sunt multe sanse. Nu uita ca apa ia, din principiu, forma vasului în care este pusa. Deci poti deveni cine doresti, mai ales cu acel talent special al actoriei care este în sângele oricarui Peste care se respecta. Dar apa oboseste repede si, la un moment dat, Pestele va voi sa fie el însusi.

Asadar, se poate? Daca Apa are vointa, daca Aerul poate fi convins sa stea pe loc... Merita o încercare.

Vezi si alte zodii: