Compatibilitate Pesti - Berbec

    
Apa si Foc, zodia ultima si cea cu care începe ciclul... suna frumos. Dar nu va fi decât pentru scurt timp. Fiindca din Apa si Foc ies aburi. Atractia de început dintre un peste si un Berbec poate fi magnetica, dar o relatie de lunga durata devine epuizanta pentru amândoi, chiar daca Pestele va încerca din rasputeri sa se adapteze : de câta apa e nevoie pentru a stinge un Foc atât de mare? Iar o data stins... Focul pleaca, pentru a se reaprinde în alta parte.

Berbecului îi place sa preia conducerea. Nici o problema aici, Pestelui îi place sa fie condus (fiindca nu mai trebuie sa ia hotarâri, o activitate atât de obositoare pentru el). Dar Berbecul este un om de actiune, iar Pestele se multumeste adesea doar cu viziunea. Aici ar putea interveni problemele...

Literal vorbind, apa stinge Focul, sau cel putin are tendinta aceasta. Berbecul este prea impetuos pentru Peste, prea prins de lumea propriului sau eu, si deloc diplomat. Un Berbec va spune aproape întotdeauna adevarul în fata, oricui si oriunde. Iar Pestele are o cu totul alta atitudine în domeniul acesta. Berbecul nu se prea opreste sa se gândeasca la întelesurile lumii, la sensul vietii : el se duce si actioneaza. Iar asta poate stresa un Peste sensibil, care are nevoie de emotii, care trebuie sa gaseasca un teren propice pentru intuitia sa.

Pestele ar vrea ca Berbecul sa se gândeasca de înca 9 ori înainte de a face ceva. Berbecul ar vrea ca Pestele sa înceapa sa FACA ceva de-adevaratelea, în loc sa tot faca planuri si sa se tot gândeasca. Pestele se va îngrozi adesea de ceea ce el considera a fi lipsa de discernamânt a Berbecului, de ego-ul puternic al acestuia. Pe deasupra, Berbecul, "copilul zodiacului", este prea adesea incapabil sa se adapteze unei alte personalitati. El este condus de instinctul verbului a face, traieste în prezent, este exaltat.

Deoarece Berbecul este în general plin de idei, primul contact cu un Peste ar putea fi exploziv si amândoi vor simti ca pot vorbi pâna la sfârsitul lumii despre toate ideile care clocotesc în mintea unui Berbec. Dar, de cum vor încerca sa convietuiasca, naturile lor atât de diferite îsi vor spune cuvântul : Berbecul nu se gândeste prea mult când spune sau face ceva si uneori îl poate rani pe sensibilul Peste fara ca macar sa-si dea seama. Nu este nici foarte subtil, asa ca adesea Pestele se va simti neînteles. Sa nu uitam ca Berbecul este dominat de Marte, zeul razboiului... iar pe câmpul de lupta nu prea e timp de subtilitati.

Tendinta spre reverie a Pestelui si inactivitatea care îi hraneste uneori eul interior îl streseaza pe Berbec, care nu pricepe ce cauta Pestele într-o lume care, din punctul lui de vedere, fie nu exista, fie nu merita explorata.

Sexual, Berbecul este inventiv si pasional. Dar nu prea întelege emotiile adânci si subtile ale Pestelui, fiindca din punctul de vedere al multor Berbeci sexul este o recreere, nu o experienta mistica, artistica, asa cum este pentru un Peste.

Asadar, se poate?... Daca Berbecul va putea sa priveasca mai mult în jur, spre ceilalti, si va învata sa fie mai altruist, sa dea mai mult din sine, daca Pestele se va hotarî sa devina mai activ si se va abtine de la a-si etala nevoia imperioasa de a fi cocolosit... Dar dupa un timp fiecare va obosi. Trebuie multa vointa pentru a mentine o relatie de lunga durata între aceste doua zodii.

Vezi si alte zodii: