Compatibilitate Pesti - Capricorn

    
Apa si Pamânt, ambitie si viziune.... Ar putea iesi o uniune buna.

Capricornul este un semn feminin, ceea ce înseamna ca are capacitatea de a întelege viziunile, emotiile si intuitiile Pestelui, ca si nevoile acestuia.

Practic si hotarât, semn intelectual, Capricornul va fi un bun partener de viata pentru un Peste. Are un excelent simt al umorului, ceea ce îl face destul de sociabil. Dar, în general, este putin cam rece si cam realist pentru un Peste. Din fericire, este destul de usor de convins sa se schimbe, asa ca, daca îti vei pune în valoare arsenalul de convingere, ai sa reusesti sa scoti tot ce e mai bun dintr-un Capricorn. Este un nativ foarte materialist (si, cu tendinta visatoare a Pestilor, s-ar putea sa fie o mica problema), dar asta este bine, fiindca, daca exista ceva ce nu-l intereseaza pe Peste în viata, banii sunt acel lucru. Pestele nu alearga dupa bani, fiindca stie ca vin ei la el, într-un fel sau altul. Daca-l întrebi cum, o sa ridice din umeri... stie el, dar cum sa explice complicatele procese intuitive prin care stie, în felul lui atât de unic?

Capricornului îi place sa aiba o casa bine utilata: masina de spalat moderna, masina mica, chestii de astea. Materialismul lui îl face sa fie mereu protejat în cazul unor eventuale dezastre si sa duca o viata adesea îndestulata. Este foarte constient de statutul lui social si adesea face si caz pe chestia asta, ceea ce s-ar putea sa nu-i prea placa Pestelui, care oricum traieste foarte mult într-o lume a sa si caruia nu prea-i pasa de toate chestiile astea practice, prozaice, superficiale. Acesta este si punctul în care relatia s-ar putea poticni, fiindca, în timp ce Pestele prefera sa-si cumpere un tablou care-l inspira, sau o stampa, Capricornul o sa se încrunte si o sa-l traga frumusel înspre raionul de articole casnice, de unde o sa vrea sa cumpere un frigider mai bun!

Sexual, Capricornul este un artist, asa ca pregatiti-va pentru un spectacol cu figuri. El face dragoste încet, cu pasiune calculata si cu daruire. O sa-l încânte latura imaginativa a Pestelui si sentimentele puternice de care acesta este în stare. Dar Capricornul, desi iubeste mult, nu arata atât de mult pe cât i-ar placea Pestelui. Pentru el, faptul ca te iubeste este demonstrat îndeajuns prin ceea ce face, asa ca adesea, draga Peste, ai sa tânjesti dupa cuvintele de care ai atâta nevoie.

Capricornul îsi doreste o viata linistita, asa ca din acest punct de vedere, o sa va întelegeti perfect, fiindca asta este exact ce-si doreste si Pestele. Este amabil si diplomat si va sti sa mearga pe calea deschisa de un Peste, dar nu va renunta niciodata la propriile idealuri: Capricornul este un nativ care-si urmareste scopurile cu foarte mult zel. O parte a sufletului sau o tine mereu ascunsa, doar pentru el, iar daca Pestele va sti sa intre în aceasta camera interzisa, totul va fi perfect. Adesea este putintel cam arogant si orgolios, stie foarte bine cine este si nu se sfieste s-o spuna. Pestele se va încrunta (în sinea lui, desigur), dar cel mai adesea va ridica din umeri la asemenea tendinte superficiale din punctul lui de vedere.

Alaturi de un Capricorn, Pestele are sansa sa prospere, social si financiar. Cât de importante sunt pentru un Peste aceste domenii, e discutabil. Dar sunt fara îndoiala benefice. Capricornul este un nativ care nu e strain de conceptul de profunzime sufleteasca si, daca Pestele lui nu va cere prea mult, va încerca din tot sufletul sa-l înteleaga. Numai ca felul în care aceste doua zodii îsi exprima afectiunea este putin diferit...

Asadar, se poate? Daca Pestele va încerca sa coboare mai des pe Pamânt, sa dea mai multa atentie concretului, "prozaicului", daca – pe de alta parte – Capricornul va încerca sa fie mai cald, sa înteleaga simtul artistic al Pestelui si sa fie alaturi de acesta când are nevoie de caldura... din Apa si Pamânt pot iesi cele mai frumoase lucruri.

Vezi si alte zodii: