Compatibilitate Pesti - Fecioara

    
Apa si Pamânt, dar nu numai atât. Atentie, Peste, la fermecatoarea Fecioara: este semnul care-ti este opus în zodiac, la sase luni distanta. Ai încercat vreodata sa apropii doi magneti?

Combinatia aceasta are, dupa parerea mea, doua posibilitati: raiul sau iadul pe Pamânt. Atractia initiala va fi foarte puternica. Fecioara realista si practica se va minuna de aceasta creatura eterica si imaginativa, iar Pestele, la rându-i, va fi fascinat de acuratetea gândirii acestui nativ atât de metodic.

Fecioara se pricepe de minune la chestii care cer precizie, talent critic (îl are din plin si-l foloseste fara retineri) si abilitate verbala. Pestele... la tot ce NU este precis. Cât despre talentul critic al Pestelui, el este atât de bine ascuns sub altruismul lui, încât aproape ca nu exista. Nimic nu e de neînteles pentru un Peste, iar asta va deranja o Fecioara sceptica si riguroasa. Pestele are viziune, intuitie, emotii si o înclinatie spre simboluri. Fecioara este adesea foarte idealista si perfectionista pâna la Dumnezeu! Ea vede lumea atât de clar, se pricepe atât de bine sa descopere defecte si sa faca critici de bun-simt, sa observe ceea ce altii nu observa.

Fecioara este foarte chibzuita – sa nu uiti niciodata asta! – este aproape avara, iar daca o întrebi, o sa-ti spuna foarte adesea ca asta este o calitate, nu un defect. Pestele e cheltuitor, cumpara din impuls si nu se prea sinchiseste de economii, bani si conturi pentru zile negre. Asta s-ar putea sa genereze destul de multe conflicte, fiindca Fecioarei i se pare ca Pestele da banii pe prostii, iar acesta din urma nu pricepe cum poate sa i se para cuiva ca o superba harta medievala a Pamântului, sau cine stie ce tablou, sau alta chestie care i-a stimulat LUI imaginatia, e o prostie!

Obiectivitatea de care încearca Fecioara sa dea dovada în tot ceea ce face (si ce critica) este enervanta pentru un Peste, care stie atât de bine natura subiectivismului si care întelege orice comportament, accepta orice si încearca sa iubeasca în loc de a analiza.

Fecioara este de asemenea recunoscuta pentru simtul ei practic si pentru cât este de muncitoare. Pestele, sa recunoastem, nu prea le are pe astea cu devotamentul fata de munca. O infuzie de realitate nu i-ar face rau visatorului Peste, cu conditia ca Fecioara sa stie unde sa se opreasca. Însa simtul practic al Fecioarei este ceva mult mult prea lumesc pentru un Peste.

Amândoi aveti spirite agere, iar energiile Fecioarei sunt canalizate foarte adesea catre aceasta lume, asa ca va va placea sa discutati, dar abordarile voastre sunt atât de diferite, încât parca ati vorbi limbi diferite.

Fecioara are adesea un sistem de valori morale foarte riguros, ceea ce nu va fi foarte pe placul Pestelui, pentru care morala este doar o conventie... Pe de alta parte, Pestele este foarte impresionabil si emotiv, iar Fecioara nu prea pricepe ce-i cu efluviile astea sentimentale, gata sa înece tot ce le iese-n cale. Fecioara stie ca trebuie sa fie productiva si puternica, practica si cu picioarele înfipte în Pamânt pâna la genunchi, numai ca astfel îi va fi cam greu sa-si întinda mâinile si sa-l prinda de glezne pe Aerianul Peste, care traieste adesea printre nori.

Daca Pestele ar putea sa fie mai practic – mult, mult mai practic – lucrurile pot lua o turnura foarte buna. Dar, ca de obicei în relatiile la care stelele strâmba din nas, Pestele va trebui sa dea de la el foarte mult. Problema este: cât de repede îi vor secatui resursele?

Sexual, Pestele are o imaginatie debordanta, încât va sti sa-si elibereze Fecioara de stresul acumulat în timpul zilei. Nativul din Fecioara tinde sa acorde destul de multa importanta sexului, dar adesea mintea lui este la problemele din timpul zilei si nu se poate elibera atât de usor. Si, iarasi, Fecioara nu-si prea exprima sentimentele, iar Pestele, desi stie lectia altruismului atât de bine, are totusi nevoie de mai multe dovezi de iubire decât poate o Fecioara sa-i ofere. Si totusi, Fecioara nu prea face lucrurile cu jumatate de inima: o data ce îi vei explica exact de ce ai nevoie, va încerca sa faca totul pentru Peste, care i se pare un fel de ciudata minune de pe alta planeta. Fecioara are un real talent de comunicare, asa ca asta ar putea îmbunatati considerabil relatia. Numai sa nu se sature Pestele de atâtea critici. Nu uita ca Fecioara nu critica neAparat din instinct, sau cel putin nu crede asta: ea critica pentru ca asa i se pare ca trebuie sa faca, pentru ca asta trebuie facut.

Asadar, se poate? Aici nu exista raspunsuri ocolite: va fi totul sau nimic. Fie va dura câteva luni si apoi ambii se vor îndrepta spre alte relatii, fie va dura o viata. O sa stiti amândoi în curând ce va asteapta. Compromisul este esential într-o relatie cu atâtea piedici stelare.

Vezi si alte zodii: