Compatibilitate Pesti - Leu

    
Apa si Foc – dinamism, exaltare, creativitate... dar, foarte curând, apa va renunta sa mai stea în preajma unui Foc atât de aprins.

Leul este un semn foarte creativ, un om de actiune. Creativ este si Pestele, asa ca relatia ar putea avea foarte mult dinamism din acest punct de vedere. Generozitatea Leului (care e într-adevar "inima larga") te va atrage din prima clipa, iar el, la rândul sau, va fi fascinat de sensibilitatea ta si de spiritul tau vizionar.

Nu uita ca Leului îi place cel mai mult sa faca curte (sau sa flirteze), poate mai mult chiar decât relatia însasi. Este un romantic înnascut si va fi foarte curtenitor.

Leul este puternic, oferind un atât de necesar punct de sprijin Pestelui, caruia nu prea-i place sa preia conducerea sau sa fie la cârma. Iar Leul va aprecia foarte mult "supunerea" Pestelui. Daca ai sa poti sa-l lauzi sincer, sa-i spui mereu ce multe calitati are, vei câstiga mult. Leului îi place sa i se recunoasca multele calitati, sa fie în centrul atentiei si sa se bucure de aprecierea si aprobarea celor din jur. În schimb, Leul îti va oferi curajul de care ai atâta nevoie pentru a-ti pune ideile în practica, pentru a actiona si a te afirma.

Tu va trebui sa-ti înveti Leul sa fie mai subtil, sa distinga mai multe nuante emotionale (nu este foarte subtil de felul lui, mai ales la nivel sentimental). Nu uita ca are nevoie de atentie, de adoratie – în asemenea masura încât ar putea sa profite prea mult de natura ta altruista. Va trebui sa te sacrifici mult într-o relatie cu un Leu: daca multumirea lui îti va fi o rasplata îndeajuns de mare, legatura voastra poate avea sanse de reusita.

Ca Peste, esti o natura flexibila, dar Leul este un semn cardinal, adesea foarte încapatânat. Într-o asemenea relatie, un Peste va oferi întotdeauna mai mult decât va primi. Totusi, cum am spus, Leul este foarte generos, iar eforturile tale nu vor ramâne nerasplatite: îti va face o gramada de cadouri, te va scoate în oras, la cele mai selecte restaurante sau baruri, fiindca totul trebuie sa fie perfect pentru un asemenea învingator cum este regele Leu.

Leul adora sa cheltuiasca, iar Pestelui nu prea îi pasa de bani, asa ca atentie: nici unul din voi nu prea simte nevoia sa faca economii.

Sexual, Leul vrea sa fie iubit cu pasiune, iar Pestele stie atât de bine sa faca acest lucru. Însa Leul vrea întotdeauna sa faca lucrurile asa cum stie sau cum vrea el, iar punctul de vedere al Pestelui nu va fi luat în seama. Desigur, Pestele este foarte adaptabil si nu o sa-i pese foarte mult la început, dar, în timp, va simti cum individualitatea lui se pierde. Trebuie sa faca prea multe eforturi, iar Leul nici macar nu e dispus sa asculte ce parere are Pestele despre o decizie majora a cuplului: el face lucrurile de capul lui si i se pare foarte normal sa fie sef.

Daca vei reusi sa-ti înveti Leul sa fie mai afectiv, sa priveasca sexul mai mult ca pe o împlinire afectiva si emotionala decât ca pe o cucerire sau un sport, veti reusi sa convietuiti. Dar niciodata nu veti fi parteneri egali.

Asadar, se poate? Daca Pestele va fi în stare sa admire si sa adore 24 de ore din 24, sa laude cu sinceritate si sa îsi piarda o parte a personalitatii, daca Leul va încerca sa asculte si parerea adesea plina de bun-simt a etericului Peste si va reusi sa-i satisfaca macar în parte nevoia, adesea excesiva, de dragoste, si daca vor reusi sa nu se epuizeze unul pe altul...

Vezi si alte zodii: