Compatibilitate Rac - Balanta

    
Rac si Balanta? Noroc ca Aerul acesta este foarte echilibrat si întelegator, altfel spuneam de trei ori nu. Oricum, nu este o combinatie care sa te faca foarte fericit. Dar merita încercat. În fond, Balanta este atât de fermecatoare.

Care ar fi problema între voi doi? Tu, nativ prin excelenta nesigur si adesea speriat, lânga un nativ aparent distant, liber, independent, care sta mai mult prin societate decât acasa? Nu prea te vad...

E adevarat ca, dincolo de aspectul fizic, înteleg de ce s-ar îndragosti cineva de un nativ Balanta : rafinat, irezistibil de sofisticat în gândire, manierat, elegant si educat, este un nativ care nu se poate sa nu trezeasca sentimentele unui Rac sensibil si atât de atras de frumos. Problema este ca Balanta prea e mereu prin alte parti, printre atâtia oameni, pe la prieteni, iar Racul linistit si rezervat o sa se necajeasca în tacere. Când o sa vrea Balanta sa dati o petrecere, tie o sa-ti vina în minte numai chestiile practice, cum ar fi farfuriile de spalat dupa ce pleaca toata lumea, cât o sa coste toata distractia, si tot asa. În plus, Balanta este adesea prea optimista si se lanseaza în proiecte cam zapacite, iar grija ta pentru economii o sa te faca sa dai ochii peste cap ceva mai des decât ti-ar conveni.

Balantei îi place sa discute problemele, iar tendinta ta de a-ti tine ascunse sentimentele, supararile si tot ceea ce te doare s-ar putea sa devina agasanta, fiindca de obicei lumea nu vede ceea ce este ascuns, asa ca nici nu da atentie. Deci : daca te supara cu ceva, SPUNE-I, nu are rost sa te ascunzi în carapace si sa plângi pe ascuns. Spune-i, fiindca Balanta este foarte sensibila si va întelege. Poate nu pe cât ai vrea tu, dar va încerca : orice Balanta îsi doreste sa atinga un echilibru în viata si este dispusa sa faca sacrificii pentru acest lucru. Si daca tot am ajuns la "echilibru" : pe lânga faptul ca gelozia ta (nemasurata pe alocuri) va fi alimentata din plin lânga o Balanta care n-are stare, daca te mai trezesti cumva si ca-i faci demonstratii de furie, rabufniri sentimentale cu reprosuri, lacrimi si alte mirodenii de-astea, poti fi sigur ca Balanta o sa-si mute cuibul prin alte parti. Scandalul si certurile sunt tot ce uraste mai mult Balanta pe lumea asta. Diplomat din fire, acest nativ face orice ca sa evite asa ceva si, când inevitabilul chiar se întâmpla, se sperie de-adevaratelea. Adica fuge.

Traditional, astrologia ar spune sa nu încercati : între semnele voastre sunt 90 de grade în zodiac, iar asta înseamna ca nici nu va puteti întelege unul PE celalalt, daramite unul CU celalalt! Atractie, da. Relatie de scurta durata - oricând. Dar casnicie - nu. Oricât de fericit te-ar face o Balanta, nu va reusi niciodata sa coboare în adevaratele adâncuri ale sufletului tau. Iar dupa un timp, asta va începe sa te doara.

Vezi si alte zodii: