Compatibilitate Rac - Berbec

    
Rac si Berbec? Apa si Foc, ca doua poluri opuse. Nu stiu unde ti-ai gasit Berbecul, dar o sa fie foarte greu (daca nu chiar imposibil) sa-l suporti pe copilul zodiacului. Teoretic, dupa toate regulile artei, ar trebui sa-ti spun "nici sa nu te gândesti". De ce? Sa le luam pe rând.

Probabil ca a fost dragoste la prima vedere, fiindca Racul are tendinta de a fi foarte protector, iar Berbecul are cu siguranta nevoie si de compasiune si de întelegere si de multa, multa dragoste. Ai sa descoperi destul de curând, însa, ca Berbecului îi place sa vada si sa faca lucrurile foarte exact si cu claritate. Adâncimile pe care le vezi tu, nuantele si finetea detaliilor, mai ales în ceea ce priveste viata sentimentala, nu prea sunt apanajul Berbecului. Nu numai ca va trebui sa faci apel la toata întelegerea si toata daruirea de care esti capabil (si poate înca un pic...), dar va trebui si sa suporti multe chestii care nu se potrivesc naturii tale : critici directe, la obiect, în care Berbecul este specialist, o atitudine de "ce-i în gusa si-n capusa" care te poate rani foarte usor, fiindca sensibilitatea semnului tau are nevoie de adevaruri spuse cu ceva mai multe menajamente decât este în stare un Berbec. Da, ai ghicit, nu prea are tact!

Pentru tine, caminul si familia sunt cele mai importante. Berbecul trebuie sa cucereasca lumea, sa înceapa mereu câte un proiect, sa mearga mereu pe la prieteni. Daca, Doamne fereste, va certati, ai încurcat-o : Berbecul face orice ca sa câstige, chiar si într-o disputa filosofica, iar daca sentimentele tale sunt ranite pe parcurs, asta e, sa fii multumit daca o sa observe, fiindca de obicei nici macar asta nu se va întâmpla.

Alaturi de un Berbec ai sa te simti ca si cum te-a lovit un trasnet, atâta Foc este în acest nativ : dorinta de a trai viata din plin, de a face lucrurile sa se miste, de a crea mereu câte ceva. Iar cum Racul descopera adesea insulte chiar si acolo unde nu exista nimic (se spune ca este un nativ capricios si hipersensibil), s-ar putea sa-ti iei talpasita iar Berbecul nici sa nu observe.

Berbecul reactioneaza, actioneaza si se hotaraste repede. Reactiile si actiunile tale sunt mai prudente. Daca ai sa reusesti sa-ti influentezi Berbecul în aceasta privinta, va fi bine, dar vei avea nevoie de multa-multa rabdare si daruire.

Tu îti doresti stabilitate, Berbecul cauta lumi noi de descoperit : aproape ca nici nu pot sa-mi dau seama unde v-ati întâlnit, atât sunt de diferite interesele voastre! Pentru un Berbec, iubirea trebuie sa fie mereu arzânda, ca-n prima zi, fiindca de nu, îsi cauta alt partener.

Sexul este foarte "fierbinte" cu un Berbec, mai ales la început, dar nici aici nu te vad prea multumit, fiindca va fi foarte greu si adesea imposibil pentru acest nativ sa coboare în adâncurile sentimentale si sa descopere complicatele cai ale dragostei pe care mergi tu. Nu de alta, dar n-are rabdare : chiar si dac-ar încerca, mai devreme sau mai târziu se va plictisi si va voi sa creasca viteza, sa traiasca într-un ritm care pentru tine este obositor si epuizant. Parca e tot numai Foc, dar fara pic de caldura.

Chestiile care pe tine te ranesc, Berbecul nici nu le observa; cele care pentru tine reprezinta secrete, pentru el sunt adevaruri care trebuie rostite. Este genul acela de relatie în care, daca ai reusit sa tii flacara aprinsa timp de un an, înseamna ca o sa dureze. Dar un an... are 365 de zile. Si de nopti! Iar asta nu-i o cifra prea atragatoare pentru un Berbec grabit...

Gândeste-te bine înainte de a merge mai departe. Nu de alta, dar tendinta ta spre hipersensibilitate te-ar putea face sa suferi fara sa vrei. Sau fara sa stii.

Vezi si alte zodii: