Compatibilitate Rac - Gemeni

    
Rac si Gemeni? Mai bine nu, ar spune stelele...

Racul casnic si Geamanul care nu poate trai fara telefon, vizite la prieteni si rude. Greu de realizat o uniune care sa mearga între voi doi! Ceea ce cauti tu – adica liniste, siguranta si un camin confortabil – este exact ceea ce îl sperie pe Geaman, constient sau nu : pentru el, schimbarea si locul unde se petrece ea sunt cele mai importante lucruri pentru care merita sa traiesti! Ca sa nu mai vorbim de traditionalele capricii ale Racului, pe care Geamanul nu prea le suporta...

În plus, Geamanul se misca atât de mult si este atât de activ, încât nu prea are timp de stat si pe acasa, iar acesta este exact locul unde îti place tie sa stai mai mult.

Acum, desigur, depinde si ce cauti. Racul tipic cauta liniste si stabilitate. Dar daca esti un Rac care cauta aventura, distractie, viata palpitanta, atunci sa stii ca ti-ai gasit partenerul! Ciudatenii, trazneli, idei noi? Le are Geamanul si pe astea, din plin. Doar e adolescentul zodiacului! Dar, cum Racul nu suporta prea mult timp chestiile astea, parca vad ca într-o buna zi ai sa ajungi la concluzia ca toti Gemenii au o doaga lipsa (nu foarte adevarat : sunt doar mai altfel decât Racii...). Tu, ca un Rac întelegator, s-ar putea sa-i suporti o vreme toate trasnelile, mai ales ca, datorita naturii sale duale (sunt doi Gemeni în semnul acesta si aproape întotdeauna nativul are o personalitate dubla), poate sa fie foarte matur câteodata. Dar, la un moment dat, tot o sa ajungi la concluzia ca vrei sa traiesti mai aproape de pamânt decât acest semn de Aer.

Geamanul traieste atât de mult în prezent, încât ar putea sa-ti spuna cu cea mai mare nonsalanta ca zece secunde reprezinta echivalentul unei vieti, în sistemul lui temporal. Asa ca n-o sa priceapa prea bine nici intentiile si nici sentimentele tale. Nu ca ar fi insensibil, dar felul sau de a percepe sentimentele difera atât de mult de al tau. Se spune ca este adesea superficial, ceea ce este în parte adevarat, fiindca el chiar vrea totul pe lumea asta – si e cam greu sa ai "totul" în amanunt. Dar, cu insistenta si rabdare, poti face un Geaman sa-ti înteleaga sentimentele si-l poti convinge sa coboare în sofisticatele adâncuri emotionale unde îti traiesti tu dragostea. Bun, si atunci care-i problema? ai sa-ntrebi. Pai, ai vazut vreodata bulele de aer iesind din adâncurile apei? Ei, la fel de repede o sa fuga un Geaman daca o sa fii gelos cum numai tu stii sa fii si capricios ca un Rac care se respecta! Este ca o sfera de energie acest Geaman spumos, asa ca atractia catre un nativ atât de sociabil este de înteles. Dar nici nu prea poate sa stea locului, iar tu exact asta ai vrea de la un partener.

Daca ai sa reusesti sa îti înabusi (pentru cât timp, însa?) hipersensibilitatea, daca ai sa reusesti sa devii la fel de detasat ca un Geaman, atunci ai sanse mari ca relatia sa dureze mult timp. Dar nu uita ca acolo unde tu întelegi cu sufletul si pui dragoste si întelegere, Geamanul întelege cu puterea ratiunii, cu argumentul logicii si cu intelectul (nativul este guvernat de Mercur, planeta a gândirii rationale). Dar, chiar si asa, parca mereu îti scapa din mâna, parca nu poti sa-l "prinzi" prea bine, cu atât mai putin sa-i pui sare pe coada...

Un posibil avantaj ar fi faptul ca, fiind un semn mobil, Geamanul este mult mai flexibil decât tine si foarte adaptabil. Poate chiar PREA adaptabil? Pentru el, adaptabilitatea este mai mult o necesitate, aceea de schimbare perpetua. Iar asta poate fi foarte obositor pentru un Rac.

Sexual, caracterele voastre atât de diferite s-ar putea sa-si spuna si ele cuvântul, dupa ce atractia initiala va fi trecut, si relatia va deveni mai stabila. Geamanul are o energie sexuala foarte mare (adesea debordanta), dar nu prea le are cu sentimentalismele si romantismele. Pentru un Geaman, sexul este un sport nemaipomenit, care trebuie privit fara prea multe implicatii filosofico-sentimentalo-siropoase. Actiune si atât. Iubeste si el, desigur, dar la un nivel mult mai intelectualist, mai greu accesibil pentru cineva atât de "suflet"-ist ca tine. Ca sa nu mai spun ca are o fixatie sa analizeze totul la rece (chiar si sexul sau dragostea) încât îti topeste tot focul pasiunii...

A, si ca sa te lamuresc de tot : dorinta ta de siguranta financiara, tendinta ta de a face mereu economii, cumpatarea ta... lânga un Geaman, ai sa simti ca niciodata nu-i de ajuns, oricât ai încerca. Este un nativ adesea foarte cheltuitor – si stiu cât te îngrozeste ideea asta.

Cum sa faci ca sa mearga? Uita cuvintele "al meu" si posesivitatea, lasa capriciile deoparte si nu mai fi asa de sentimental. Dar nu uita ca singura relatie în care merita sa ramâi o viata este aceea în care poti fi tu însuti, în orice clipa.

Vezi si alte zodii: