Compatibilitate Rac - Pesti

    
Rac si Pesti? Da! Merge, si înca foarte bine. Sentimentele sunt la mare pret pentru ambii nativi, Racul si Pestele traiesc într-o lume unde inima da decrete si le aplica, astfel încât va veti întelege aproape intuitiv unul pe celalalt.

Pestelui îi place sa aiba cineva grija de el, sa fie dadacit, dascalit, cocolosit si tot asa. Tie cam asta-ti place sa faci cuiva. Asa ca va completati unul pe altul în cel mai fericit mod cu putinta. Data fiind natura Pestilor, de a întelege mult peste ceea ce este rostit, fiindca el citeste si gesturile, si inima (este zodia cea mai înclinata spre activitati paranormale dar si anormale), vei gasi în acest nativ o întelegere si chiar o aprobare deplina a sentimentelor tale. Fiind el însusi un nativ cu sentimente puternice, va sti sa le priceapa, dar si sa le stabilizeze pe ale tale.

Amândoi aveti momentele voastre "ciudate", în care fie trebuie sa fiti singuri, fie sunteti într-o pasa proasta fara motive aparente, asa ca, daca vei fi destul de întelegator cu Pestele, vei descoperi ca el îti poate accepta multe dintre toanele tale vestite de Rac capricios. Amândurora va place mai mult acasa decât în oras si aveti un spirit de sacrificiu care probabil o sa va atraga multi prieteni.

Financiar, va trebui sa cam preiei controlul si sa pui tu bani deoparte : Pestele traieste foarte mult în prezent, si nici nu se sinchiseste de bani, nici nu stie sa-i administreze. Desi se spune ca este un nativ norocos la bani, aproape orice Peste stie sa faca ceva-cumva si sa se descotoroseasca repejor de ei : da, ai ghicit, este cheltuitor. Dar nu numai atât.

Banii nu sunt o motivatie suficienta pentru un Peste, el fie munceste pentru glorie, pentru arta, eternitate, nemurirea sufletului, fie pentru a face bine semenilor sai, lumii, universului, sau pentru alte motive din astea, mai mult sau mai putin aiurite. Stie sa faca bani daca este necesar, dar nu-i place, si oricât ai încerca n-ai sa-l convingi ca un lucru atât de lumesc CHIAR merita efortul. Pestelui pur si simplu nu-i pasa de bani pe lumea asta : se poate multumi cu foarte putin, ca oricum el traieste prea putin în concret. Asa ca, fie ca esti femeia, fie ca esti barbatul din aceasta relatie, va trebui sa preiei controlul, fiindca tu stii mai bine ca dragostea trece si prin stomac, si stii sa pui bani deoparte. Ca sa nu mai vorbim de traditionalul noroc la bani al Racilor.

Daca nu la bani, atunci la ce se pricepe Pestele tau? La înteles si usurat suferintele altora. Din punctul acesta de vedere, nu doar tu vei beneficia de darul sau, ci si toti cei din preajma. Aici, ce-i drept, lucrurile pot deveni cam... alunecoase. Fiindca multi Pesti duc cam prea departe acest concept al "sacrificiului de sine" si, desi nimeni nu prea îl crede, nativul Peste vorbeste foarte serios când spune ca s-a culcat si cu fata de la pâine "fiindca ma iubea si mi-era mila". Desigur, nu toti Pestii sunt astfel. Dar tendinta exista, fiindca pentru ei mila este mai importanta decât morala, prefera sa faca un bine decât sa faca dreptate. Iar cu gelozia ta proverbiala (multe se spun despre Raci, nu?), o sa te cam torturezi uneori. Partea buna este ca Pestele poate fi destul de usor dominat (chiar vrea acest lucru) si întelege foarte bine suferinta ta, asa ca daca-i explici ca te doare când el face un lucru din prea multa mila, si daca apelezi la sentimentele sale (nu la simtul moral, ca nu prea-l are, pentru el este doar o conventie de agatat în cui), o sa te înteleaga si va fi fericit sa faca ce-i spui tu. Oricum, Rac gelos, nu uita ca Pestele acesta nu te va rani niciodata din razbunare (nu stie ce-i aia) sau din rautate, este prea sensibil el însusi si întelege prea bine sensibilitatea altuia. Daca te va rani, o va face probabil fara s-o vrea.

Sexul poate fi o experienta unica pentru un nativ atât de sensibil ca tine si atât de subtil (adesea extravagant) ca Pestele. La fel de sensibil si de romantic ca si tine, Pestele are oarecari tendinte de a face din sex o arta, o experienta aproape mistica, asa ca ideile ciudat-romatico-sentimentale vor fi la ele acasa în mintea si sufletul sau : lumânari aprinse, ritualuri, chestii de-astea.

O relatie aproape magica, în care fiecare veti simti ca v-ati gasit perechea harazita de destin. Numai sa nu uiti : nu-i baga Pestelui pe gât prea multa realitate (adica : nu-l scoate prea des în oras, la petreceri, acolo unde e prea multa lume), natura sa nu suporta asta. Lasa-l în voia lui când spune ca trebuie sa mediteze (chiar daca tie ti se pare ca se uita la cai verzi pe pereti) sau când vrea sa fie singur. Fiind un nativ care absoarbe mult din durerea celor din jur, are nevoie mai des de o reîncarcare a bateriilor, în lumea viselor lui. Si nu-i da prea multi bani pe mâna : el cumpara chiar si din mila fata de vânzator!

Vezi si alte zodii: