Compatibilitate Sagetator - Rac

    
Sagetator si Rac? Foc si Apa?

Nu cumva suferiti de generozitate afectiva? Uneori este bine sa va întrebati acest lucru, ca sa evitati orice suferinta produsa de emotii foarte intense. Acest cuplu se poate expune, tocmai în numele iubirii profunde de care este capabil, unor greseli de natura afectiva, motiv pentru care lectia lor comuna este simtul masurii.

Pentru ca Racul este extrem de senzitiv si empat iar Sagetatorul este extrem de coplesitor si protector, ei ajung adesea sa se menajeze reciproc de posibile sau eventuale suferinte, convinsi ca astfel evita sa-si raneasca sentimentele.

De exemplu, nici unul, nici altul nu se încumeta sa-i spuna verde în fata celuilalt ce nu-i place la el - asta deoarece Racul se teme sa nu fie parasit, iar Sagetatorul nu-si pune problema adevarului în iubire. De aceea, în acest cuplu nu putem sti niciodata ce se va petrece.

Ambii pot visa la aceleasi calatorii sau la un acelasi mod de viata traditionala de familie. Sau pot fi reciproc dezamagiti, deoarece Sagetatorul crede ca protejeaza o creatura fragila - ceea ce Racul nu este deloc - iar Racul considera ca protejeaza un Sagetator ce se poate dovedi un om de casa - ceea ce foarte rar este posibil.

Natura jupiteriana comuna a Sagatatorului si Racului poate sa amestece Focul cu Apa, în asa fel încât Focul sa nu se stinga iar Apa sa nu se evapore - si asta pentru ca amândoua semnele au o functie de "hranire" foarte importanta pentru ceilalti: Racul hraneste sufletul, prin natura lui profund materna si grijulie, guvernata de Luna; Sagetatorul hraneste spiritul, prin natura lui profund religioasa, guvernata de Jupiter; astfel, se poate vorbi despre generozitate afectiva, întrucât orice fel de hranire este încarcat de energia miraculoasa a iubirii.

Astfel, ei pot trece de la atractia erotica fascinanta a începutului la starea de beatitudine, evitând depresiile afective lunare sau egocentrismul jupiterian.

Vezi si alte zodii: