Compatibilitate Sagetator - Taur

    
Sagetator si Taur? Foc cu Pamânt? Dumnezeule, ce lux si ce aventura! Dar si ce transformare!

Unui nativ Taur îi place foarte mult sa traiasca în confort, sa aiba de toate si sa se bucure de viata, în vreme ce unui nativ Sagetator îi place în permanenta sa riste un pic, pentru a simti chemarea celor patru zari.

E drept ca Taurului i-ar fi tare drag sa se mai miste o leaca, în vreme ce Sagetatorului i-ar pica tare bine, dupa o îndelungata alergatura, un locsor cald si foarte ocrotitor. Mai ales atunci cand ea e Sagetator si el e Taur! Se creeaza un fel de fidelitate de la distanta care, paradoxal, aduce mereu un aer proaspat în relatie.

Daca el este Sagetator si ea este Taur, atunci putem retrai în prezenta acestui cuplu un fel de vremuri de poveste, în care barbatul era exploratorul, plecând la drum ca într-un basm initiatic, iar femeia un fel de "mater famailiae" care fixa, în lipsa lui, valorile perene.

Desigur, însa, ca vremurile se schimba si aceste doua semne, desi par sa nu aiba nimic în comun, se sustin foarte bine unul pe celalalt. Doar sunt semnele guvernate de cei doi benefici, Venus si Jupiter! Unul aduce belsugul (Venus în Taur - Marea Zeita Mama), celalalt confera ocrotire si protectie (Jupiter în Sagetator - ghidul spiritual si terapeutul).

Totul este ca Taurul sa renunte la atasamentele sale posesive iar Sagetatorul sa aiba un dram de masura în ceea ce priveste propria sa libertate, tocmai pentru a folosi din belsug natura lor pasionala care nu cunoaste nici un fel de inhibitii. Asta îi face pe amândoi profund creatori si, de multe ori, vom gasi astfel de combinatii în cuplurile de artisti; sau, de ce nu, si în lumea afacerilor bancare - de aici, poate, tendinta catre lux si aventura. Artistii ramân mai aventurosi, în vreme ce bancherii nu se dau în laturi de la nici un fel de extravaganta financiara.

Totusi, relatia Foc-Pamânt este una profund alchimica, mai ales cea între Sagetator si Taur, unde semnul de Pamânt este Fix (si tinde sa acumuleze), iar semnul de Foc este Mobil (si tinde sa disperseze, sa elimine orice exces si orice stagnare). Intr-o dragoste frumoasa si curata, cuplul este capabil sa separe subtilul de grosier si sa dea o deosebita directie spirituala vietii în doi.

Vezi si alte zodii: