Compatibilitate Scorpion - Balanta

    
Scorpion si Balanta: Apa si Aer. Combinatie spumoasa (adica buna), dar si furtunoasa (adica periculoasa). Guvernatorii celor doua zodii sunt Marte si Venus: razboi si dragoste.

Scorpionul, misterios, cu alura sa de "n-o sa ghiciti voi niciodata ce se ascunde-n mine", cucereste usor pe oricine. Iar Balantei îi place sa întâlneasca mereu oameni noi si persoane interesante, sa stabileasca mereu contacte. Numai ca tu iei totul prea în serios, iar Balanta este prea înclinata spre flirt ca sa se poata acomoda cu un partener asa de sensibil si de posesiv ca Scorpionul. Dar poate fi si o relatie frumoasa, daca faci ceva eforturi (posesivitatea aia care macina orice Scorpion, acolo trebuie sa lucrezi).

Sa începem însa cu începutul: tu esti un semn de Apa, adica le ai pe-astea cu emotiile adânci, profunde, misterioase. Balanta e semn de Aer, adica analitica si cerebrala. Nu si-ar lasa emotiile sa se plimbe pe coclauri nici moarta: astea-s chestii de domesticit si de tinut frumusel în frâu. Asadar, comunicarea pe plan afectiv s-ar putea sa cam schioapete.

Pe de alta parte, tu esti semn fix, adica hotarât, organizat, cautând mereu stabilitatea în viata. Balanta e semn cardinal, adica o persoana ambitioasa, întreprinzatoare, care-si asuma multe riscuri. Desigur, o Balanta va cauta mereu echilibrul între cele doua talgere ale sale. Numai ca rar si-l va putea pastra: în general, îl gaseste, se bucura, apoi o ia la vale din nou. Iar asta ar putea fi o problema în legatura dintre voi doi: tu vrei sa-ti stii Balanta cuminte si linistita acasa, în timp ce ea nu stie trai far’a se plimba (pe la prieteni, pe la rude, pe la te miri cine, numa’ sa se plimbe).

Desigur, faptul ca am început cu vestile rele nu înseamna ca totul e sub semnul inevitabilului si ca trebuie sa-ti trimiti Balanta la plimbare. În fond, tot ce-si doreste acest semn este sa se casatoreasca sau sa se afle într-un parteneriat de lunga durata. Asta deoarece Balanta este asociata cu Casa VII a casatoriei (în sensul de contract, acord, asociere). Numai ca pentru ea dragostea e mult mai relaxata decât pentru tine.

Dar, pe de alta parte, o data ce "s-a stabilit oficial" ca sunteti împreuna, se va simti echilibrata, în siguranta si cu talgerele în ordine. Asa ca se va duce iar pe la prieteni, prin oras, pe la rude... Iar cum tu nu prea esti genul care sa se dea în vânt dupa vizite, persoane noi sau lume multa la un loc... adesea o sa te cam bosumfle. Nu uita sa-i SPUI de ce te-ai suparat: ai sa observi ca nici macar nu-si dadea seama ca asa o chestie poate sa supere pe cineva. Pentru o Balanta, legatura sentimentala e un fel de "fiecare merge pe drumul lui si, din când în când, ne mai întâlnim si povestim ce-am mai facut, sau mai stam împreuna". Pentru tine e ceva de genul "al meu si numai al meu, pe viata, pentru totdeauna, acum si mereu".

Cu o Balanta, problema este de fapt sa o determini sa se hotarasca, sa spuna da sau nu. Un experiment simplu: pune-i o întrebare închisa (la care se poate raspunde doar cu da sau nu) si numara minutele sau zilele ce se vor scurge în asteptarea raspunsului.

Asadar? Sincer, nu prea merge. Daca vrei cu orice pret, poti încerca acest nou fel de dragoste, dar nu te vei simti împlinit. Iar pâna la urma, o relatie frumoasa este aceea în care poti fi mereu tu. Mai gândeste-te. (Dar sa nu sari peste un flirt cu o Balanta: merita!)

Vezi si alte zodii: