Compatibilitate Scorpion - Berbec

    
Scorpion si Berbec: Apa si Foc? Greu de ajuns la un compromis, dar odata ce v-ati lamurit fiecare, relatia are sanse mari sa dureze.

Merita sa amintesc ca, daca pe plan emotional o sa cam aveti frecusuri, ca parteneri de afaceri va întelegeti perfect. Berbecul este initiatorul, cel care inspira marile actiuni, cel ce vine cu ideea stralucita. Dar la "praftica" se cam împotmoleste. Iar aici vine Scorpionul, care aduce durabilitatea. Berbecul fiind semnul care guverneaza creierul, nu e deloc încuiat la idei noi, si stie sa dea dreptate si altora, asa ca îti va asculta cu atentie ideile si sugestiile si va încerca de-adevaratelea sa "faca ceva".

Atractia fizica între voi este foarte mare la început – probabil a fost dragoste la prima vedere. Pasiunea primelor zile este la fel de mare: în general, Apa si Focul se atrag, fiind complementare. Fiecare are ceea ce-i lipseste celuilalt, fiecare îl completeaza pe celalalt. Problemele încep când vine vorba de o relatie de durata, deoarece, pe termen lung, Apa tinde sa stinga Focul (sa-l plictiseasca, sa-l agaseze sau enerveze), iar el tinde, prin însasi natura lui, sa consume energia din jur, adica sa evapore Apa (sa te epuizeze fizic sau psihic).

Tu esti un semn de Apa, adica foarte emotional, pasional si mereu preocupat de chestii existentiale ("dar de ce ma iubesti?"), în timp ce Berbecul nu se încurca prea mult în detalii de astea ("nu ti-e de ajuns ca te iubesc?"), el stie sa vada lucrurile în ansamblu. Adâncimile sentimentale în care-ti place tie sa navighezi îl si sperie, pentru ca e semn de Foc, iar prea multa Apa (sentimente, emotii) îl stinge, îi consuma energia.

Pe de alta parte, Scorpionul este un semn care nu se prea da în vânt dupa petreceri, lume multa si întâlniri oficiale. Berbecul, în schimb, este cel care straluceste în acest gen de mediu: este centrul atentiei, cel pe care-l asculta toata lumea cu gura cascata. Si bineînteles ca-i place postura asta (e orgolios, ca si tine), asa ca nu evita petrecerile, ci le cauta, în timp ce tu ai vrea sa-l stii mai mult pe acasa, acordându-ti tie mai multa grija. Si nici nu are prea multa rabdare sa stea sa te cocoloseasca si sa te roage sa vii cu el. Iar asta îti va rani orgoliul (care este cam mare la Scorpioni – poate n-ar fi rau sa mai lasi si tu de la tine câteodata).

Sexual, este o aventura: începe în holul de la intrare si se termina pe podeaua dormitorului. Amândoi sunteti pasionali. Berbecului îi place sa stie ca este cel mai bun (iar când e vorba de asa ceva, face rost si de rabdare!), iar aura ta de mister aprinde Focul. Numai ca, la un moment dat, o sa simti ca vrei ceva mai multa comunicare spirituala (chestia aia care-l plictiseste de moarte pe bietul tau Berbec). Iar lui îi place sa aiba-n jur oameni entuziasti, asa ca o sa se cam strâmbe când o sa-si vada Scorpionul bosumflat.

Cu toate dezavantajele, chiar si teoria recunoaste ca relatia dintre voi e adesea altfel decât cea descrisa în general între o Apa si un Foc. Asta pentru ca sunteti ambii guvernati de Marte, ceea ce va da un fel de canal de comunicare numai al vostru, un fel anume de a va intui si de a va cunoaste.

Asadar, cum o sa fie? Un fel de ascensiune pe Everest. Dar toti cei care au facut-o au zis ca a meritat efortul.

Vezi si alte zodii: