Compatibilitate Scorpion - Capricorn

    
Scorpion si Capricorn: Apa si Pamânt. O relatie de lunga durata, cu împliniri si pasiune.

Defectele Scorpionului, gelozia si posesivitatea, sunt considerate calitati de catre Capricorn, care este adesea nesigur pe el si introvertit. Pentru el, aceste defecte demonstreaza ca iubirea exista si îl fac sa se simta în siguranta (un sentiment foarte apreciat de o zodie de Pamânt). Pe de alta parte, realismul sau te va face sa te simti sigur pe tine: Pamântul este singurul care poate opri sau domoli Apa (emotiile), iar aceasta, la rându-i, se impregneaza în sol ori de câte ori poate.

Capricornul este recunoscut ca fiind un nativ muncitor, pasionat de cariera si dornic sa se vada pe undeva prin vârful scarii sociale. Aici, scopurile voastre se împletesc, fiindca si tu esti ambitios, ai mereu nevoie sa te dedici cu trup si suflet unei activitati. Astfel încât Capricornul va gasi în tine sprijinul de care are nevoie, si va mai gasi si întelegerea si rabdarea fara de care nimeni nu poate parcurge întortocheatele carari ale sufletului unui Scorpion. Într-adevar, Capricornul este un nativ care merge mult pe ocolite si ajunge destul de greu la o relatie serioasa, dar este foarte fidel odata ce s-a implicat afectiv. Faptul ca este atât de "cu picioarele pe pamânt" îti va da siguranta zilei de mâine. Este si un nativ stabil, caruia nu-i fug ochii: daca întârzie, e sigur la birou. Poate chiar prea des. Aici, farmecul tau aparte poate sa-l ajute sa se mai relaxeze, pentru ca, daca exista un domeniu în care Capricornul exagereaza, acela e munca.

Una din calitatile care-l fac atât de potrivit pentru tine este umorul sau ciudat, adesea autoironic. Capricornul e zodia guvernata de Saturn (planeta care ne da lectii în viata), deci este prin definitie un nativ mai serios. Dar întelege umorul mai bine decât ai crede, si adesea îti va întoarce replicile sau poantele sarcastice, de te va lasa cu gura cascata.

Aveti amândoi talent pentru negocieri, asa ca veti comunica foarte bine în problemele de zi cu zi, iar intuitia ta (data de elementul Apa) îl va ajuta mult pe acest nativ, exact acolo unde are nevoie: în cariera.

Sexul. Semnele de Apa si de Pamânt se înteleg bine în pat, pentru ca se contopesc. Senzualitatea inerenta Pamântului, talentul de a mângâia cu gratie si delicatete se îmbina cu imaginatia si pasiunea arzatoare a Scorpionului. E adevarat, Capricornul nu va putea sa înteleaga niciodata în întregime ce se întâmpla în oceanul de emotii si sentimente unde tu te descurci fara probleme, dar va fi atât de extaziat în fata a ceea ce va întelege din sufletul tau, încât merita tot efortul.

Asadar, o combinatie foarte fericita, în care cu putin tact o sa ai tot ce-ti doresti, inclusiv conducerea (sau frâiele). Nu uita ca, precum orice animal cu coarne, capricornul este încapatânat, asa ca nu insista când i se nazare lui vreo chestie. Oricum, talentul tau de negociator te va salva din orice situatie, asa ca foloseste-ti rabdarea. Cu acest nativ, o sa ai nevoie de cam toate resursele, cel putin pâna ajungi sub "masca sociala" pe care o afiseaza.

Vezi si alte zodii: