Compatibilitate Scorpion - Leu

    
Scorpion si Leu: Apa si Foc. Drama, intensitate, o relatie a extremelor. Poate dura, dar poate si sa-ti explodeze fix în fata, asa ca fii foarte atent.

De fapt, aveti cam tot atâtea puncte pro câte aveti si contra. Atractia initiala, ca între orice elemente complementare, este foarte mare. Mai ales cea fizica. Intensitatea trairilor si relatia sexuala sunt doua avantaje care mai-mai ca v-ar putea asigura o relatie fericita. Numai ca si tu si Leul aveti o nevoie irepresibila de a domina, de a controla, de a fi seful. Iar în aceasta competitie, el este avantajat, fiindca rage mai tare (nu este o metafora, Leul chiar este maestru al vorbirii, si când se supara, chiar face un scandal nemaiauzit). Daca vrei un exemplu la îndemâna, uita-te pe prima pagina a ziarelor de acum câteva luni si încearca sa observi relatia dintre Marele Leu Bill si Scorpioana Hillary Clinton. Nici unul nu da înapoi, nici unul nu cedeaza asa de usor.

Leul are o mare calitate, care însa devine adesea cel mai mare defect al sau: EGO-ul lui, care-i da o inima larga si generoasa, dar care-l face si posesiv, dominant, crud, teatral (chiar FOARTE teatral; "scenele" si usile trântite, declaratiile finale sunt la ordinea zilei cu un Leu).

Desi poate functiona foarte bine (ambilor va place genul asta de viata dramatica, traita la extrem, epuizanta pentru majoritatea oamenilor), relatia se va poticni foarte adesea în acest punct : al dominatiei. În plus, Leul are mereu nevoie sa se stie admirat, iubit, venerat (cu sinceritate, nu oricum), iar tu esti mult prea orgolios ca sa-i oferi asa ceva. Pân’ la urma, pe TINE cine te venereaza? Tot din dorinta asta nemasurata de adoratie, Leului îi cam umbla ochii. Iar cum tu esti cam cea mai geloasa zodie din câte stim noi, numa’ bine n-o sa iasa.

Daca într-adevar îti iubesti Leul, va trebui sa i-o arati. Mereu, constant si cu aceeasi ardoare. Nu încerca niciodata sa-l lingusesti, fiindca, desi îi plac laudele, se prinde imediat daca cineva nu e sincer. E un fel de fler al lui... Însa e adevarat ca Leul e cel la care merg frazele gen "vai ce bine arati azi, chestia asta vine ca turnata pe tine", "ce bine ti-a iesit cutare chestie, Doamne, nici nu credeam ca cineva chiar POATE sa faca asa ceva", "ce idei ai, tu esti un geniu, domnule... îmi dai si mie o suta de mii sa-mi iau tâmpenia cutare azi dupa amiaza?". Se topeste pur si simplu când îl coplesesti cu laude, mai ales daca sunt la obiect. Si, cum are inima larga, o sa-ti satisfaca orice dorinta, fara macar sa te mai întrebe despre ce e vorba. Totul e sa stii cum sa începi fraza (trei-cinci laude urmate de "petitia" în cauza).

Apoi mai e si problema dominarii. Cum se stie ca Scorpionul este maestrul manipularii si al schemelor, sforilor si misculatiilor, aici n-ar trebui sa ai prea mari probleme, cu conditia ca orgoliul tau sa accepte acest simplu fapt : Leul trebuie sa aiba iluzia ca el e seful. Oficial, el este cel care controleaza si comanda totul. Desigur, stim noi mai bine cine, ce si cum, iar Leul nu e un nativ greu de manipulat, numai sa nu vrei puterea oficiala. Accepta sa fii regele sau regina care conduce din umbra, si totul va fi bine (ma rog, scenele vor continua... dar asta îti place).

Sexual, este o relatie superba. Leul este specialistul zodiacului în cuceriri. Asta ti-ai dorit toata viata, nu? Sa te iubeasca cineva cu intensitate, cu pasiune, total. Ei bine, Leul îti poate oferi exact asta (în schimbul adoratiei tale, desigur). Cum nu face nimic la scara mica, nici în pat nu va fi mai prejos. Este un nativ foarte pasional si imaginativ, asa ca, de plictisit, n-o sa te plictisesti. Iar în timp, o sa devina si mai rabdator. E genul de relatie care începe foarte intens si se domoleste pe parcurs.

Asadar, merita? Avertismentul e clar : aveti amândoi personalitati FOARTE puternice, care se vor ciocni adesea. Dar, pe de alta parte, îti poate oferi tot ce ai visat vreodata.

Vezi si alte zodii: