Compatibilitate Scorpion - Rac

    
Scorpion si Rac. Apa si Apa. Uneori merge de nu-ti vine sa crezi. Alteori, pur si simplu nimic nu se urneste. Teoretic, astrele spun ca da si da si da. Practic, nu toti Racii sunt la fel. Cât despre Scorpioni...

Nativii de Apa sunt cei mai emotivi, mai afectuosi si mai sentimentali din tot zodiacul. De aceea, o combinatie cu doi astfel de nativi este, în majoritatea cazurilor, o uniune magica, parca anume facuta pentru a dura. Dat fiind ca foarte adesea se exagereaza laturile pozitive, ai putea crede ca orice relatie între doua zodii de Apa TREBUIE sa dureze. Ceea ce, bineînteles, nu e chiar adevarat. Iar cum tu esti cel mai "focos" dintre semnele de Apa, cu atât mai putin ti se potrivesc cliseele astrologice.

Racul este într-adevar, în majoritatea cazurilor, un partener ideal pentru tine. Sentimentele sale sunt puternice, ca si ale tale, nevoia sa de a fi înteles o egaleaza pe a ta, iar caldura sufleteasca pe care ti-o ofera te poate face sa crezi ca ai ajuns în rai. Pe de alta parte, personalitatea ta puternica si sigura îi ofera acestui nativ nesigur si instabil exact siguranta si reazemul de care are nevoie pentru a se desfasura si a fi el însusi. Iar un Rac poate fi extrem de afectuos, de devotat si de generos atunci când se simte în siguranta, când caminul sau este protejat si se simte înconjurat de afectiunea si pasiunea ta.

Racul este foarte legat de acest camin, asa ca va veti petrece mult timp aici. Îsi doreste o familie, iar Scorpionul este semnul procreatiei, deci va completati excelent. Este econom si face investitii pe termen lung, asa ca alaturi de un Rac nu vei duce lipsa de nimic (în teorie, cel putin). Chiar daca nu îti poate oferi lux, va încerca mereu sa îti ofere o viata casnica îndestulata.

Acum, ca am enumerat toate acele legaturi magice care va unesc pe voi, nativii de Apa, sa stam putin strâmb si sa judecam drept. Repet, nu toti Racii sunt la fel: diferentele pot fi uimitoare... Daca vrei un exemplu concret, gândeste-te la Printul Charles, un Scorpion ca si tine, care pâna la urma a abandonat un Rac (Diana) în favoarea altuia (Camilla)!

În plus, nu toti Scorpionii sunt la fel. Si nu esti chiar cel mai comod nativ din lume, esti exigent si adesea destul de intolerant. Tendinta naturala a Scorpionului este sa fie taciturn si interiorizat, ceea ce-i da acea superba aura de mister, dar face comunicarea mai dificila. Racul, pe de alta parte, este si el introvertit. Vestita lui carapace este foarte greu de strapuns, cu atât mai mult cu cât adesea nu-si comunica nemultumirile sau frustrarile, fiindca vrea sa vada "cât de mult insisti". Aceasta este o masura a dragostei pe care i-o porti: cu cât îl iubesti mai mult (zice el), cu atât vei insista mai mult sa afli ce si cum. Iar cum mai este si un nativ FOARTE capricios, adesea te poate aduce la exasperare (este guvernat de Luna, singura care îsi schimba zilnic pozitia fata de Pamânt, deci starile lui se schimba efectiv de la o zi si de la ora la alta).

Racul e capricios si pretentios. Nu e usor de aflat ce vrea sau de ce s-a bosumflat dintr-o data ("pentru ca nici macar nu ai încercat sa intuiesti ce voiam sa manânc / unde voiam sa merg astazi" – iata un motiv plauzibil pentru el). Desi tu te pricepi foarte bine la deschis carapace, scoici si alte alea, Racul e mai dificil decât îti imaginai. L-ai facut sa se deschida în fata ta si totul mergea bine, dar dupa doua zile, s-a retras din nou... Iar cum tu esti taciturn de felul tau, e foarte posibil sa stati fiecare bosumflat la el acasa, asteptând sa sune celalalt. În plus, gelozia lui aproape o egaleaza pe a ta, numai ca, spre deosebire de tine, nu tipa si nu da din picior: pur si simplu face o mutra acra si se asteapta ca tu sa întelegi. Iar daca nu întelegi imediat, e groasa: acum se bosumfla ca n-ai înteles. Îl întrebi si pâna la urma îti spune ce si cum, dupa care se bosumfla ca nu-l întelegi ("nu puteai sa-ti DAI SEAMA fara sa-ti spun eu?"). Si tot asa.

Sexual? Pasiunile intense va caracterizeaza pe amândoi, asa ca nu va fi doar sex, va fi o experienta unica, fie ca va întelegeti sau nu pe alte planuri. Departe de a fi o experienta trecatoare, dragostea fizica dintre voi va ramâne oricum o amintire de-o viata.

Asadar, merita? Ca oricare combinatie a Scorpionului cu zodiile de Apa: 99% da. Dar, pentru restul de 1%, învata si tu miscarile Lunii pe de rost, ca sa stii din timp când o sa-i sara tandara Racului. Pe bune. Sa nu spui ca nu te-am avertizat.

Vezi si alte zodii: