Compatibilitate Scorpion - Sagetator

    
Scorpion si Sagetator: Apa si Foc. Daca esti un Scorpion linistit si la locul lui, las-o balta. Daca-ti place aventura, viata pe muchie de cutit... ai o sansa.

Bun, astrele zic ca în general nu, dar poate da. Deci, cum o fi? Mai întâi, sa ne lamurim: tu, fiind semn de Apa, ai nevoie de un partener care sa-ti înteleaga emotiile si sa-ti raspunda cu aceeasi intensitate. Sagetatorul exact asta si face. Mai departe. Tu, fiind un semn de Apa, ai nevoie sa fii iubit în mod demonstrativ, mereu si-n fiecare clipa. Ei, aici, bietul Sagetator, cât e el de vânator, se poticneste. Fiindca el stie sa iubeasca si sa fie devotat si toate astea, asa cum doar o zodie de Foc stie. Este loial, deci gelozia nu ti-o poate stârni. Dar... nu iubeste demonstrativ, asa cum vrei tu. Adica nu spune mereu, nu arata mereu, nu îti da în fiecare zi portia de "te iubesc / tu si numai tu / pâna la moarte tu si eu". Desi traieste cu o intensitate la fel de mare ca a ta, nu îsi analizeaza aceste trairi atât de profund cum o faci tu, si nici nu-si pune întrebari filosofice cu privire la propriul sau eu. Sigur, este semnul filosofilor (si prin excelenta al celibatarilor), dar el analizeaza ceea ce este în jur, nu pe sine.

A doua problema cu un Sagetator este ca foloseste foarte des expresia "întotdeauna, pâna la moarte", numai ca în general asta înseamna saptamâna viitoare. Nu se implica asa usor pe termen lung. Are nevoie de multa independenta si orice Scorpion posesiv se-nfioara la auzul acestui sinistru cuvânt care înseamna ca respectiva persoana nu-i va APARTINE.

Voi doi iubiti la fel de mult si de puternic, dar definitiile voastre sunt tare diferite: "ma iubesti, deci esti al meu", spui tu; "ma iubesti, deci ma lasi sa ma împlinesc", spune Sagetatorul. Un dictionar ar fi binevenit, si înca din prima seara.

Sagetatorului îi place sa se joace, este inventiv si inovator, ca orice semn de Foc, si te fascineaza cu tot ce poate sa scoata din mintea aia complicata. Asta e partea buna. Partea proasta e ca ramâne "jucaus" chiar si când trebuie sa se poarte ca un matur responsabil.

Pe scurt, tu iei lucrurile prea în serios, el nu. Este o relatie în care tu vei avea controlul, dar îti va trebui mult tact ca sa-ti tii Sagetatorul pe loc. Si apropo de tact: pe cât esti tu de taciturn si introvertit, pe atât este el de deschis, de vorbaret. Îi place sa se plimbe mult, nu sa stea pe-acasa. În preajma lui, chiar si datul cu aspiratorul sau cumparatul pâinii este o aventura. Daca vrei sa folosesti un truc, tine minte ca este foarte impresionabil. Incurabil chiar. Si mai ales nu te bosumfla când îl vezi ca este atât de brutal de sincer. Spre deosebire de tine, care pui bunatatea, sentimentele si generozitatea pe primul plan, pentru el onestitatea (chiar daca doare) e mai importanta ca orice. Ori de câte ori îti va spune un adevar care nu-ti convine, nu uita ca de fapt considera ca-ti face un bine. Iar daca-l întrebi de ce e asa brutal, o sa-ti spuna scurt: "ai vrut adevarul, nu?".

Sexual, atractia dintre voi este foarte mare: contrariile se atrag, nu? Mai ales ca pasiunii tale i se adauga spiritul jucaus si inventiv al Sagetatorului. Daca n-o iei prea repede pe aratura cu gelozia, ai sa descoperi un partener foarte stimulant în acest vesnic tânar vânator.

Asadar, merita? Daca esti un Scorpion care prefera sa stea acasa si vrea sa-si tina partenerul într-o colivie de aur, cauta pe la Pesti sau Raci. Daca faci parte dintre cei carora aventura si independenta personala le spune ceva, încearca si nu vei regreta. Vestea buna e ca un Sagetator, odata "prins", nu prea mai fuge. Greu e pâna-l faci sa stea ca sa-i pui sare pe coada.

Vezi si alte zodii: